Haber

Çin, Dünyanın En Büyük Temiz Enerji Koridorunu Tamamladı

ÇENGDU, 20 Aralık (Xinhua) — Çinli Three Gorges Corporation, Çin’in güneybatısındaki Yangtze Nehri’nin üst kesimlerinde yer alan ve toplam türbe gücü bakımından dünyanın en büyük ikinci hidroelektrik santrali olan Baihetan hidroelektrik santralinin tam kapasite çalışmaya başladığını söyledi. Salı günü kapasite.

Baihetan’ın tam olarak faaliyete geçmesi, Çin’in kaynak açısından zengin batısından elektrik tüketen doğu bölgelerine elektrik ileten Yangtze’deki altı mega hidroelektrik santrali ile dünyanın en büyük saf enerji koridorunun tamamlanması anlamına geliyor.

Baihetan’ın tam olarak çalıştırılması, tesisin 16 hidro-üretim ünitesinin sonuncusunun Salı sabahı 72 saatlik bir deneme çalıştırmasını başarıyla tamamlamasının ardından geldi. Baihetan, toplam 16 milyon kilovat kurulu gücü ile Çin’in orta kesimlerindeki Hubei eyaletindeki Three Gorges Barajı projesinden sonra dünyanın en büyük ikinci hidroelektrik santrali konumunda.

Chinese Three Gorges Corporation yönetim kurulu başkanı Lei Mingshan, “Baihetan’ın her biri 1 milyon kilovat kapasiteli, dünyadaki tek bir ünitenin en yüksek kapasitesi olan hidroelektrik üreten 16 yerli hidroelektrik üretim ünitesi var. Çin’in son teknoloji ekipman üretim birimlerinden biri ve büyük bir başarıya işaret ediyor” dedi.

Lei, Baihetan’ın tam kapasite çalıştığını söyledi; Çin’in güç yapısındaki değişikliğin, Yangtze Nehri Ekonomik Kuşağı’nın kurulması ve Çin’in bölgesel ekonomilerinin koordineli gelişimi için büyük değer taşıdığını söyledi.

Hepsi China Three Gorges Corporation tarafından yönetilen Yangtze Nehri üzerindeki altı hidroelektrik santralinin her yıl 300 milyar kilovat-saat elektrik üretmesi ve Çin’in yıllık kömür tüketimini 90 milyon ton ve karbon emisyonlarını 248 milyon ton azaltması bekleniyor.

Bu barajlardan dördü, Wudongde, Baihetan, Xiluodu ve Xiangjiaba, Yangtze’nin üst kolu olan Jinsha Nehri üzerinde yer alırken, diğer ikisi – Three Gorges Barajı ve Gezhouba – Yangtze’nin orta kısmında yer almaktadır.

1.800 km uzunluğunda bir saf enerji koridoru oluşturan bu altı baraj, Yangtze Nehri havzasında taşkın kontrolü, ulaşım, su kaynaklarının kullanımı ve ekolojik güvenlik konularında eş zamanlı olarak değerli roller oynamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu